Hoofdmenu Decanen Bedrijven Volwassenen Jongeren Mondriaan
vakkundig onderwijs
Zoek Zoeken
ROC Mondriaan
English
 

Facilitaire Dienstverlening 

Jij regelt het! 

Een bedrijf is een wereld op zich. Dat merk je wel met een baan in de facilitaire dienstverlening. Je moet voor dit vak echt van alle markten thuis zijn. Je krijgt te maken met bijvoorbeeld: beveiliging, Arbo, gebouwenbeheer, brandpreventie, opslag, inkoop en nog veel meer. Je houdt je bezig met diverse ondersteunende activiteiten. Jij zorgt ervoor dat alles prima is geregeld binnen jouw bedrijf.

 

Ben jij veelzijdig? Kies dan voor een beroep in de facilitaire dienstverlening.

 

"
Van voorraad tot verhuizing: ik regel het!
"
 

Opleidingen 2013-2014

 

Opleiding Niveau Leerweg duur

Leslocatie

Facilitair medewerker 

 

2 BOL/BBL 2 jaar KML

Facilitair leidinggevende 

 

4 BOL 3 jaar KML

 KML = Koningin Marialaan 9, 2595 GA Den Haag, tel.nr. 088- 666 33 01

 

Geen organisatie kan zonder facilitaire ondersteuning of management.

 

In de facilitaire dienstverlening verricht je ondersteunende activiteiten in een woon- of werksituatie.  

 

Jij bent verantwoordelijk voor de voorraad van bureauartikelen, je zorgt ervoor dat het gebouw veilig is en dat de werkplekken van het personeel voldoen aan Arbo-eisen.

 

Dit is nog slechts een kleine greep uit je takenpakket, want als iets kenmerkend is voor dit vak, dan is het wel de variatie. Jij organiseert en coördineert allerlei verschillende zaken. Iedere dag is weer anders.

 

Samen met Mondriaan zorg je ervoor, dat jij goed wordt in je vak.

 

Facilitair medewerker

Als facilitair medewerker werk je later voor een manager. Tijdens je opleiding leer je de vele aspecten van de facilitaire dienstverlening kennen. Het gaat dan vooral om activiteiten in woon en werksituaties. Denk bijvoorbeeld aan catering en vergaderservice, onderhoud van gebouwen en postkamerwerkzaamheden.

 

Facilitair leidinggevende

Als facilitair leidinggevende ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit van de woon- of werksituatie in een gebouw of kantoor. Je leert daarom tijdens je opleiding coördineren en organiseren en allerlei facetten van de facilitaire dienstverlening.

 

Bij ons op school 

Je leert vooral in de praktijk. Hoe je het beste eindresultaat kunt behalen en in welk tempo, bespreek je met je studiebegeleider. Mondriaan vraagt van jou een grote inzet en veel zelfstandigheid. Je studiebegeleider staat altijd voor je klaar.

 

Soms kun je de duur van de opleiding bekorten, bijvoorbeeld door de verschillende vakken handig te combineren.

 

Het is behoorlijk aanpakken bij ons op school, maar het is gelukkig nooit saai. Dat komt doordat het leren heel actief is en praktijkgericht. Behalve voor leren is er ook tijd voor excursies, evenementen en praktijkopdrachten.

 

Agenda
Er zijn op dit moment geen agenda punten
zie de hele agenda >>
Nieuws
Er is op dit moment geen nieuws
lees al het nieuws >>